tiistai 14. toukokuuta 2013

uunijuurekset ja possu


Uunijuurekset ovat helppo ja maukas lisuke, esimerkiksi pihville, kalalle tai vaikka lihapullille ja juureksia voi valmistaa vaikkapa vuodenaikojen tai ihan vain omien mieltymysten mukaan. 
Tein tänään uunijuureksia lisukkeeksi possulle, jota jäi toissapäiväiseltä aterialta yli.

Porsaan pihvit

n. 700g          porsaan pihvifileetä
1 prk              kuohukermaa

Poista porsaan pihvifileestä valkoinen ”ihraosa”. Leikkaa pötkylästä muutaman sentin paksuisia viipaleita.
Ota possuihin pinta kuumalla pannulla voissa.
Latele pihvit uunivuokaan, kaada päälle kerma, peitä vuoka foliolla ja paista 175 asteessa n. tunti.

Uunijuurekset

1                    palsternakka
2                    porkkanaa
pala                lanttua
1                    punasipuli
1                    punainen paprika
1                    kesäkurpitsa
4                    jumbo herkkusientä
                      suolaa
                      pippuria
                      öljyä

Kuori ja paloittele palsternakka, porkkana ja lanttu suuriksi, suunnilleen samankokoisiksi lohkoiksi.
Asettele lohkot vuokaan ja rouhi päällä mustapippuria ja suolaa, kaada päälle rypsi tai oliiviöljyä ja sekoita.
Kypsennä juureksia 200 asteisessa uunissa, n. 10-15 minuuttia.
Sillä välin pilko sipuli, paprika, kesäkurpitsa ja sienet isoiksi lohkoiksi ja mausta samalla tavalla, suolalla, mustapippurilla ja öljyllä.
Lisää nämä vuokaan ja anna kypsentyä vielä n. 20 minuuttia.
Kokeile välillä, ettei vihannekset mene liian pehmeiksi.
Tarjoile esim. possun kanssa.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti