tiistai 5. helmikuuta 2013

chinese food

Mä rakastan kiinalaista ruokaa yli kaiken! Valkosipulikana on mun ehdoton lemppari kautta aikojen, toki myös muut menee mutta käyn niin harvoin kiinalaisessa, että mun on pakko saada aina tuota valkosipulikanaa. 

Elikkä tänään valmistetaan valkosipulikanaa kotona, tämä resepti jäljittelee kinkkipaikoista saatavaa maailman parasta soossia. Tää on melko simppeli valmistaa, mutta kaipaa ehkä vähän hakemista, kunnes saa ton kastikkeen maistumaan lähes samanlaiselta kuin kiinalaisessa. 

Tarvitset:
400g maustamattomia broilerin suikaleita 
1 sipuli
puolikas paprika (voi laittaa lisäksi/korvata myös porkkanalla)
n.300g kiinankaalia
7 valkosipulinkynttä
6dl vettä
1,5 rkl perunajauhoja
soijakastiketta (mielen mukaan)

Mausteeksi:
Cayannepippuria
Mustapippuria
Kanaliemikuutio

Lisukkeeksi: 
Tietysti riisiä, itse tykkään käyttää jasminriisiä.


1. Lirautetaan vähän öljyä pannulle ja ruskistetaan kanasuikaleet.

2. Lisätään kanan sekaan pilkottu paprika ja kiinankaali.

3. Puristetaan valkosipulinkynnet sekaan.

4. Lisätään vesi, perunajauho, soijakastike ja mausteet. Annetaan hautua miedolla lämmöllä n.20 minuuttia.
Muistakaa maistella välillä, onko kastikkeessa tarpeeksi valkosipulin makua, tulisuutta ja suolaisuutta.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti