200g margariinia
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 munaa
1dl kermaa
3½ dl vehnäjauhoja
¾ dl mantelirouhetta
1½ dl keksinmuruja
1½ tl leivinjauhetta
( 2 – 3 tippaa
karvasmanteliöljyä )
Täyte
1 dl vadelmahilloa
Kuorrutus
2dl tomusokeria
1 rkl vettä
Vaahdota margariini ja sokerit kulhossa. Vatkaa munat joukkoon yksitellen. Lisää kerma. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi varovasti karvasmanteliöljyä, mikäli haluat.
Annostele taikina muffinivuokiin. Painele pinta tasaiseksi vedellä kostutetuin sormin, jottei taikina tartu niihin. Tee tortun kskelle syvennys ja täytä se vadelmahillolla.
Paista torttuja n-20 minuuttia 175 asteessa.
Anna torttujen jäähtyä ja pursota kuorrutus hillon ympärille, jos hillo on painunut tortun sisään voit lisätä hilloa.
Tänä vuonna täällä mun amatöörikeittiössä jätetään tuo tortun tekeminen kuitenkin ensivuodelle ja tyydytään kaupasta saataviin runebergintorttuihin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti