tiistai 5. helmikuuta 2013

j.l.runeberg

Joskus nuorempana olen tehnyt Runebergin torttuja seuraavanlaisella perusreseptillä, olin silloin vielä yläasteella joten tässä reseptissä ei ole käytetty lainkaan rommia tai punssia. Jos tortun kuitenkin haluaa kostuttaa rommilla/punssilla, suosittelen lisäämään rommin sekaan vettä ja vähän sokeria, jottei kostutusliemestä puske liian voimakas alkoholin maku esille.


200g                   margariinia
1 dl                      sokeria
1 dl                      fariinisokeria
2                           munaa
1dl                       kermaa
3½ dl                  vehnäjauhoja
¾ dl                    mantelirouhetta
1½ dl                   keksinmuruja
1½ tl                   leivinjauhetta
( 2 – 3 tippaa karvasmanteliöljyä )

Täyte
1 dl                      vadelmahilloa

Kuorrutus
2dl                      tomusokeria
1 rkl                    vettä


Vaahdota margariini ja sokerit kulhossa. Vatkaa munat joukkoon yksitellen. Lisää kerma. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi varovasti karvasmanteliöljyä, mikäli haluat. 
Annostele taikina muffinivuokiin. Painele pinta tasaiseksi vedellä kostutetuin sormin, jottei taikina tartu niihin. Tee tortun kskelle syvennys ja täytä se vadelmahillolla.
Paista torttuja n-20 minuuttia 175 asteessa.
Anna torttujen jäähtyä ja pursota kuorrutus hillon ympärille, jos hillo on painunut tortun sisään voit lisätä hilloa.

Tänä vuonna täällä mun amatöörikeittiössä jätetään tuo tortun tekeminen kuitenkin ensivuodelle ja tyydytään kaupasta saataviin runebergintorttuihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti