maanantai 4. helmikuuta 2013

lihan kypsyysaste - mikä v***u se on

Amatöörikeittiöni välineistöön ei kuulu lihalämpömittari, joten esimerkiksi pihvien paistaminen on mulle yhtä tuskaa, en missään nimessä halua että pihvi jää yhtään alle mistään kohdasta etenkään broileripihveissä. Ravintolassa otan aina pihvini täysin kypsänä, kun taas moni tykkää ottaa sen mediumina. Kotona itse kokkaillessani pihvi on mielestäni silloin kypsä kun se on käristynyt mustaksi joka puolelta ja saattanut mennä jopa hieman kuivaksi, siitä ei voi ainakaan kiistellä että liha olisi jäänyt hieman alle. Mitään suurta makuelämystä ei yleensä mun pihviateroista ole tähän päivään mennessä saanut, kun ne yleensä on melko kuivaa känttyä mutta masu on täyttynyt kuitenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti