Pohja:
200 g digestive
keksejä
75 g voita
Täyte:
2 prk maitorahkaa
(250gx2)
2 prk maustamatonta
tuorejuustoa (200gx2)
2 ½ dl sokeria
1 rkl vaniliinisokeria
1 dl perunajauhoja
5 munaa
1½ rkl sitruunamehua
Kuorrute:
¾ rkl sokeria
1 dl mustikoita
hieman sitruunamehua
Sulata voi ja murskaa keksit pieniksi
murusiksi.
Sekoita pohjan ainekset keskenään.
Voitele irtopohjavuoka, itse käytin
halkaisijaltaan 24 cm vuokaa.
Painele seos vuoan pohjalle.
Laita kaikki täytteen ainekset kulhoon ja
vatkaa sähkövatkaimella jonkin aikaa.
Kaada seos vuokaan.
Laita astiaan kuorrutteen aineet ja
soseuta ne sähkövatkaimella.
Lusikoi sosetta kakun pinnalle läiskiksi.
Voit marmoroida kakun pintaa levittämällä
veitsellä mustikka läikkiä.
Paista kakkua uunin alatasolla 175
asteessa 50 minuuttia.
Anna kakun jäähtyä hyvin ja irrota sitten
varovasti kakkuvuoan reunus.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti