sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

sitruunainen marmorijuustokakku

Päätin kokeilla ensimmäistä kertaa eläissäni tehdä juustokakkua uunissa tai ylipäätään mitenkään. Selailin muutamia reseptejä ja yhdistelin niitä keskenään, sain aikaan tällaisen melko perus juustokakun. Idean tuohon marmoripintaan sain uusimmasta Pirkka lehdestä. Tuo mun marmoripinta vain vähän levisi, mutta makuhan on pääasia, joka oli kuulemma hyvä. 

Pohja:
200 g              digestive keksejä
75 g                voita

Täyte:

2 prk              maitorahkaa (250gx2)
2 prk              maustamatonta tuorejuustoa (200gx2)
2 ½ dl             sokeria
1 rkl               vaniliinisokeria
1 dl                perunajauhoja
5                    munaa
1½ rkl             sitruunamehua

Kuorrute:

¾ rkl              sokeria
1 dl                mustikoita
hieman            sitruunamehua


Sulata voi ja murskaa keksit pieniksi murusiksi.
Sekoita pohjan ainekset keskenään.
Voitele irtopohjavuoka, itse käytin halkaisijaltaan 24 cm vuokaa.
Painele seos vuoan pohjalle.

Laita kaikki täytteen ainekset kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella jonkin aikaa.
Kaada seos vuokaan.

Laita astiaan kuorrutteen aineet ja soseuta ne sähkövatkaimella.
Lusikoi sosetta kakun pinnalle läiskiksi.
Voit marmoroida kakun pintaa levittämällä veitsellä mustikka läikkiä.

Paista kakkua uunin alatasolla 175 asteessa 50 minuuttia.
Anna kakun jäähtyä hyvin ja irrota sitten varovasti kakkuvuoan reunus.
Tarjoile ja nauti.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti