sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

letut


Lettu, lätty, ohukainen, räiskäle, monet meistä varmasti muistavat tämän herkun lapsuudesta ja mummolasta kera hillon ja kermavaahdon. Perus lettutaikina on yksinkertainen tehdä ja siitä saa maistuvan jälkiruoan. Virkistetäänpäs vähän muistia, miten se lettutaikina oikein tehtiinkään, alla olevasta reseptistä tulee n.7 lettua.

5dl                       maitoa
2                           kananmunaa
2dl                       vehnäjauhoja
1tl                        suolaa
0,5dl                   öljyä tai sulaa voita

Kaikki ainekset vatkataan kulhossa yhtenäiseksi taikinaksi, johon ei jää paakkuja.
Taikina annetaan olla pöydällä n. 30 minuuttia.
Tämän jälkeen alkaa paistaminen, voita pannulle ja taikinaa perään. Älä huoli, ensimmäinen lettu yleensä epäonnistuu ;)
Tarjoillaan vadelmahillon ja kermavaahdon kanssa, nams.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti