keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

uunilohi ja sipuliperunamuusi








Tykkään tehdä uunilohta melko perus reseptillä ja laittaa kermaa vuokaan, jottei tarvitse erikseen valmistaa kastiketta. Perunamuusin tykkään tehdä lapinpuikuloista tai rosamundasta, tällä kertaa käytin rosamundaa. Lisukkeeksi keitin porkkanoita, sekä leikkasin sitruunalohkon lohen päälle.

Uunilohi
700-800g            lohta
suolaa
sitruunapippuria
purjosipulia
tilliä                   
2,5dl                    kermaa


Asettele lohi uunivuokaan nahka alaspäin.
Ripottele lohen päälle reilusti suolaa ja vähän sitruunapippuria.
Kaada lohen päälle leikattu purjosipuli ja silputtu tilli.
Kaada kerma lohen päälle
Paista uunissa 175 asteessa n. 35-40 minuuttia.

Sipuliperunamuusi

perunoita
suolaa
muutama nokare voita
liraus maitoa
½-1 sipuli

Keitä perunat, lisää ripaus suolaa, muutama nokare voita, liraus maitoa, puolikas sipuli ja survo kaikki sekaisin muusiksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti