maanantai 1. huhtikuuta 2013

hampurilaiset



Sämpylät:

5 dl                      lämmintä vettä
1 pss                    kuivahiivaa
75 g                     pehmeää margariinia
2 tl                       suolaa
10 – 13 dl          3 – viljan sämpyläjauhoja

Sekoita hiiva n.42 asteiseen veteen (lämpimämpi kuin kädenlämpöinen vesi). Lisää pehmyt margariini, suola ja vähän jauhoja. Sekoita taikinaa käsin ja lisää vähitellen lisää jauhoja, itse laitoin 11 dl noita jauhoja taikinaan ja alustin sen isoksi taikinapalloksi.
Anna taikinan kohota liinan alla n. 30 minuuttia.
Leivo taikinasta sämpyläpalleroita ja anna niiden vielä turvota pellillä jonkin aikaa, ennen uuniin menoa.
Paista sämpylöitä 225 asteessa n. 10 – 15 minuuttia, riippuen sämpylöiden koosta.
Ohjeen mukaan reseptistä olisi pitänyt tulla n. 25 sämpylää, mulla tuli 19.

Jauhelihapihvit:

Yleensä en tee jauhelihasta mitään massaa, vaan paistan jauhelihasta sellaisenaan pihvejä ja pinta maustan ne suolalla ja pippurilla. Tällä kertaa tein tällaisen massan, johon laitoin:

400 g                   jauhelihaa
1                           kananmuna
1                           sipuli
2 tl                       grillausmaustetta
1 tl                       chiliä
1 tl                       paprikaa
                             suolaa
                             pippuria

Pilko sipuli ja laita kaikki ainekset sekaisin kulhossa. Paista kuumalla pannulla.

Lisukkeet purilaiseen:

ketsuppia
majoneesia
suolakurkkua
rapeaksi paistettua pekonia
jalapenoa
juustoa
tomaattia
salaattia


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti