Sämpylät:
5 dl lämmintä vettä
1 pss kuivahiivaa
75 g pehmeää
margariinia
2 tl suolaa
10 – 13 dl 3 – viljan sämpyläjauhoja
Sekoita hiiva n.42 asteiseen
veteen (lämpimämpi kuin kädenlämpöinen
vesi). Lisää pehmyt margariini, suola ja vähän
jauhoja. Sekoita taikinaa käsin ja lisää vähitellen
lisää jauhoja, itse laitoin 11 dl
noita jauhoja taikinaan ja alustin sen isoksi taikinapalloksi.
Anna taikinan kohota liinan alla
n. 30 minuuttia.
Leivo taikinasta sämpyläpalleroita ja anna niiden vielä turvota pellillä jonkin aikaa, ennen uuniin
menoa.
Paista sämpylöitä
225 asteessa n. 10 – 15 minuuttia, riippuen sämpylöiden koosta.
Ohjeen mukaan reseptistä olisi pitänyt tulla n. 25 sämpylää, mulla tuli 19.
Jauhelihapihvit:
Yleensä en tee jauhelihasta mitään massaa, vaan paistan
jauhelihasta sellaisenaan pihvejä
ja pinta maustan ne suolalla ja pippurilla. Tällä kertaa tein tällaisen massan, johon laitoin:
400 g jauhelihaa
1 kananmuna
1 sipuli
2 tl grillausmaustetta
1 tl chiliä
1 tl paprikaa
suolaa
pippuria
Pilko sipuli ja laita kaikki
ainekset sekaisin kulhossa. Paista kuumalla pannulla.
Lisukkeet purilaiseen:
ketsuppia
majoneesia
suolakurkkua
rapeaksi paistettua pekonia
jalapenoa
juustoa
tomaattia
salaattia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti