lauantai 6. huhtikuuta 2013

Lauantaipitsa herkullisella tomaattikastikkeella


Tomaattikastike:

1 prk                   paseerattua tomaattia
1 prk                   tomaattipyreetä
1                           sipuli
4                           valkosipulinkynttä
1 tl                       suolaa
1 tl                       sokeria
1 tl                       basilikaa
1 tl                       timjamia
1 tl                       oreganoa
                             mustapippuria myllystä

Pilko ja kuullota sipuli. Lisää tomaattipyree ja paseerattu tomaatti, purista joukkoon valkosipulinkynnet ja lisää mausteet. Anna hautua kannen alla 10 – 15 minuuttia.

Pohja:

2 dl                      vettä
1/3 pkt               hiivaa
3,5 dl                  pizzajauhoja

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää jauhot ja alusta taikinasta kimmoisa pallo. Anna kohota liinalla peitettynä n- 20 minuuttia / niin kauan että taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi.

Täytteet:

1 prk                   tonnikalapaloja öljyssä
½ prk                  herkkusieniä
                             kinkkusuikaleita
                             salamia
                             tuoretta tomaattia
                             tuoretta chiliä
                             juustoraastetta

Kaulitse taikina pellille. Levitä pizzapohjalle tomaattikastiketta. Täytä pizza tonnikalalla, herkkusienillä, kinkkusuikaleilla, salamilla ja juustoraasteella. Lisää vielä päälle ohueksi leikattua tomaattia ja chiliä. Paista pitsaa 250 asteessa n. 12 – 15 minuuttia.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti