tiistai 2. huhtikuuta 2013

täyteläinen possukastike


Tekaisin tuossa äsken elämäni ensimmäisen possukastikkeen, ihan perus kastike on siis kyseessä, joten kastike onnistui ja maistui hyvin.
Tarvitset:
400 g                   rypsiporsaan suikaleita
reilu nokare      voita
1                           sipuli
2 rkl                     vehnäjauhoja
5 dl                      vettä
1                           fond du chef lihaliemikuutio
                             pippuria
                             paprikajauhetta
1                           kuivatettu chili
1 dl                      kermaa

Laita reilu nokare voita kuumalle pannulle ja anna sen ruskistua hetki.
Lisää pannulle possusuikaleet ja anna niiden ruskistua.
Lisää pilkottu sipuli ja paista hetki ennen kuin lisäät vehnäjauhon. Lisää jauhot ripottelemalla, sekoita hyvin ja lisää vesi.
Lisää mausteet, lihaliemikuutio ja chili (muserra chili käsin pieniksi murusiksi kastikkeeseen) anna hautua kannen alla n. 30 - 40 minuuttia. Mikäli et halua tulisuutta kastikkeeseen jätä suosiolla tuo yksi chili poissa tai laita vain vähän, koska kuivatuissa chileissä yhdestäkin lähtee jo melko tuju maku kastikkeeseen.
Lopuksi lisää halutessasi kerma ja anna hautua vielä 10 – 15 minuuttia, kerma tuo kastikkeeseen täyteläisyyttä ja makua.
Tarjoile perunoiden kanssa ja raejuuston kanssa.
Kuvassa kaunistelematon totuus  perunoista ja possukastikkeesta, visuaalisesti ruma mutta maultaan hyvä. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti